BiH: Rekordan broj novozaraženih – čak 482, preminulo 11 osoba /VIDEO/

U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovan je 141 novi slučaj virusa korona. Prema mjestu prebivališta, 72 osobe su iz Banjaluke, 14 iz Pala, 12 iz Teslića, po sedam iz Bijeljine i Foče, pet iz Prijedora, četiri iz Gradiške.

prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o dvije žene i muškarcu iz Teslića, Banjaluke i Laktaša.

U lokalnim zajednicama vidljivo da se situacija  pogoršava  iz dana u dan, a da u određenim lokalnim zajednicama postoji povećan broj bez objašnjenja, kažu u Institutu za javno zdravstvo RS.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas u Milićima da je trenutna epidemiološka situacija u ovom mjestu zadovoljavajuća i istakao da su se stvorili preduslovi za uvođenje Doma zdravlja Milići u trezorski način poslovanja.

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić rekao je da će u objektu stare hirurgije, čija je adaptacija u toku, biti 350 kreveta, dvije operacione sale i svi uslovi za prijem i liječenje oboljelih od kovida 19. Đajić je naveo da će radovi biti završeni do sredine novembra.

U posljednja 24 časa u Federacije BiH testirano je 1.839 uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 335 osoba. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 8 novih smrtnih ishoda.

Komentari: