“Bez zaštitnih mjera gomilaju se tržišni viškovi na farmama” /VIDEO/

Nedavno su razgovarali u Federaciji BiH, a ovih dana su se predsjednici Regionalnog udruženja poljoprivrednika Semberije i Majevice i Udruženja poljoprivrednika Federacije sastali i u Bijeljini. Zaštita domaće proizvodnje tema je koja ih je okupila i ovoga puta. O aktuelonim problemima upoznali su kaže Savo Bakajlić i gradonačelnika Bijeljine.

Istriče da dosadašnje insistiranje na uvođenju zaštitnih mjera nije urodilo plodom na nivou BiH, a da se s druge strane na farmama gomilaju tržišni viškovi.

Za petnaestak dana organizovaćemo sastanak i u Srajevu uz učešće većeg broja poljoprivrednika iz svih sektora kako bi pokušali pronaći način da poljoprivredna proizvodnja konačno bude zaštićena, kažu učesnici sastanka koji je održan u Bijeljini.

Kako je rečeno, opcija je i dalje izlazak na ulice i protesti,nakon što se obave poljoprivredni radovi, i ukoliko planirani pregovori ne urode plodom.

Zahtjevi ostaju isti po pitanju zaštite domaće proizvodnje, novina je da se insistira i na uvođenju mjera i prema zemljama CEFTE. Moglo se čuti da bi poljoprivrednicima i njihovim problemima trebalo da se bavi jedna institucija na nivou BiH.

Govorilo se i o stanju ratarskih kultura i cijenama žitarica, a ono što je dobro, kaže Savo Bakajlić jeste da je pala ovih dana kiša, koja je spasila kukuruz koji je vapio za vlagom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *