Ažurirani podaci – preduslov za ostvarivanje prava na novčane podsticaje

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske podsjetilo je poljoprivrednike na obavezu ažuriranja podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i Registru korisnika podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede i sela u Srpskoj, kao preduslova za ostvarivanje prava na korištenje podsticaja.

Nosioci porodičnih poljoprivrednih gazdinstava obavezni su Poreskoj upravi Republike Srpske prijaviti obavezu doprinosa za 2022. godinu u skladu sa propisima o doprinosima, te izmiriti obaveze po osnovu naknade za protivgradnu zaštitu za prošlu godinu, u skladu sa propisima o protivgradnoj zaštiti, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Iz Ministarstva su napomenuli da će Pravilnik o uslovima i ostvarivanju novčanih podsticaja za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji za 2023. godinu uskoro biti objavljen.

“S obzirom na to, važno je napomenuti da poljoprivredna gazdinstva koja do isteka javnog poziva za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji za ovu godinu ne izvrše godišnje ažuriranje podataka u APIF-u, ne izvrše prijavu doprinosa za 2022. godinu i ne izmire obaveze po osnovu naknade za protivgradnu zaštitu za 2022. – neće moći ostvariti pravo na kapitalne investicije”, navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju proizvođače mlijeka da, ukoliko ne prijave doprinose i uplate protivgradnu zaštitu za 2022. godinu, neće moći da ostvare pravo na podsticajna sredstva – premiju za mlijeko za januar 2023. godine.

“Apelujemo da svoje obaveze izvrše u što skorijem vremenu”, dodali su iz resornog ministarstva.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *