Anđelković: Tvrdnje o genocidu brane pritiskom na Srbiju /VIDEO/

EU počinje sve čvršće da pritišće Srbiju u vezi Srebrenice. Nakon Rezolucije koju su usvojile skupštine Crne Gore i samoproglašenog Kosova, uslijedila je zajednička izjava evropskog komesara za proširenje Olivera Varheija i šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja da “u EU nema mesta negiranju zločina” – što je poruka direktno upućena Srbiji, a analitičari ocjenjuju da se iza toga krije “prljava igra”.

Srebrenica je ponovo aktuelizovana kako bi Srbija i srpski narod bili što više ocrnjeni. Analitičar Dragomir Anđelković kaže da je sve to prljava igra zapadnih centara moći koji, žele da prekinu proces evrointegracija, te da je zapad svjestan da je konstrukcija o navodnom genocidu neodrživa i zato je brani pojačanim pritiscima na Srbiju.

I sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prije nekoliko dana izjavio da će u narednom periodu u regionu biti masovnog usvajanja rezolucija o Srebrenici.

Čućete mnogo takvih koji će pokušati da dokažu da su Srbi krivi za sve, kaže Ministar unutrašnjih poslova Srbije. Vulin je rekao i da je Naser Orić slobodan jer se pokazalo da nijedno ubistvo nad Srbima nije krivično djelo.

Odnos prema Srebrenici postaje politički kriterijum koji će ubuduće uslovljavati evrointegracije Srbije, smatra nekadašnji diplomata Zoran Milivojević uz ocjenu da su na delu pokušaji da se na temi genocida uspostavi nova politička platforma.

Politički analitičari ocjenjuju da je krajnje vrijeme da Srbija na Zapadu sprovede energičnu kampanju prezentovanja istine o Srebrenici, odnosno o stradanju Srba i hrišćanskog nasljeđa tokom rata u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *