Amidžić: Ako se pređe na privremeno finansiranje uštedjeće se više od 37 miliona KM /VIDEO/

U budžetu zajedničkih institucija na nivou BIH nedostaje 37 miliona maraka, navodi Ministar finansija I trezora u Savjetu ministara Srđan Amiđžić, te dodaje da će u slučaju prelaska na privremeno finansiranje, biti ušteđeno više od toga.

“Privremeno finansiranje je odluka koja se donosi unutar Ministarstva finansija i trezora i biće predloženo tako da će biti ušteđeno ne samo tih 37 miliona KM, nego i više”, poručuje  Ministar finansija I trezora u Savjetu ministara Srđan Amiđžić. Amidžić je napomenuo da ministarstva u Savjetu ministara i budžetski korisnici nisu poslušali njegov zahtjev da štede.

Prema njegovim riječima, nije samo Komisija za koncesije potrošila milion KM, već koštaju i Agencije za policijsku podršku, za forenzička vještačenja i istraživanja, za unapređenje stranih investicija, za visoko obrazovanje, za srednje, osnovno i predškolsko obrazovanje, za informisanje i Fond za povratak.

On je podsjetio da dolazi iz Republike Srpske i da je od svake marke koja se potroši unutar zajedničkih institucija 35 feninga iz Republike Srpske. Prethodno je Amidžić, potvrdio da u budžetu BiH nedostaje 37 miliona KM i pozvao je zajedničke institucije da štede.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *