Aktiv žena DEMOS-a učestvovao na donatorskoj večeri “Za bebu više“

Juče su, u prostorijama GO DEMOS – Zvornik, predsjednica i kandidat na predstojećim izborima, gospođa Spomenka Stevanović i predsjednica Aktiva žena Milijana Jovičić, zajedno sa aktivistkinjama iz Zvornika, ugostile Aktiv žena iz GO DEMOS – Bijeljina. Povod za ovaj susret bio je dolazak na Dobrotvorno veče.

Zahvaljujući podršci predsjednika GO DEMOS – Bijeljina, gospodinu Milanu Dakiću, Aktiv žena ovog odbora, odazvao se pozivu na humanitarnu akciju Udruženja “Beba 1”. Tom prilikom, 10 aktivistkinja učestvovalo je u ovoj akciji od ogromnog značaja.

Naime, Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Bebe 1“, čija je predsjednica Nikolina Oro, u večernjim časovima, organizovalo je Donatorsko veče u prelijepom ambijentu svečane motela „Viktorija“ u Karakaju. Ova manifestacija koju su organizatori upotpunili prigodnim programom, naišla je na odziv velikog broja posjetilaca, koji su svečanu salu popunili do posljednjeg mjesta.

Na samom početku večeri, organizovana je aukcija različitih predmeta među kojima su bile kreacije – svečane haljine za dame i djecu različitog uzrasta. Učešće su uzele istaknute modne ličnosti, među kojima je i Sanja Bobar iz Crne Gore, kao i mnogi drugi iz ovog dijela Republike Srpske. Pored toga, svoj doprinos dali su i pojedini poznati likovni umjetnici, darujući svoje radove. Na ovoj neobičnoj aukciji, kao donatori iz oblasti sporta ali i prijatelji ovog udruženja, među kojima su Nemanja Majdov, Novak Đoković, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić i mnogi drugi,priložili su svoje potpisane dresove, dok je proslavljeni košarkaš Nikola Jokić donirao potpisanu košarkašku loptu.

Treba napomenuti i da su se, uz mnogobrojne učesnike, licitiranjem i doniranjem istakli i parovi koji su se u prošlosti susretali sa ovakvim problemom a koji su i dalje ostali članovi Udruženja „Bebe 1“. Oni su svojim prilozima dali veliku pomoć i podršku sugrađanima uz poruku da ne treba odustajati, već da se treba zajednički boriti za ostvarenje ovako humanog cilja.

Nakon aukcije, uz prigodnu muziku i večeru, sa velikom radošću objavljeni su rezultati ove akcije – prikupljena su sredstva za svih 15 parova koji će uskoro moći da započnu program vantelesne oplodnje. Svi prisutni pozdravili su ovakav rezultat gromoglasnim aplauzom, poželjeli im sreću i mnogo novorođenih beba.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *