“Zvijezda 09” startovala sa pripremama /VIDEO/

Dok čekaju definitivnu odluku da li će se Premijer liga BiH prošiririti sa 12 na 14 klubova čime bi zadržali svoj status u naelitnijem takmičenju, Zvijezda 09 je danas predstavila novog šefa stručnog staba, koji je obavio prozivku aktuelnog igračkog sastava, i počela pripreme za narednu sezonu.

Nakon što je Upravni odbor FK. Zvijezda 09 ocijenio prethodnu sezonu kao neuspješnu preduzeli su neophodne korake kako bi sportski rezultati naredne sezone bili na višem nivou. Napravili su strategiju I formirali budžete za sve selekcije kluba i na prijedlog sportskog sektora, jednoglasno izabrali gospodina Zumbula Mahalbašića za šefa stručnog štaba u takmičarskoj sezoni 2020/21 istakao je Vuković Aleksandar član UO.

S obzirom da FS BiH jos nije donio odluku u kom će takmičenju Zvijezda 09 igrati sljedeće godine, pripreme Bijeljinaca su krenule u veoma specifičnoj atmosferi. Ipak, predsjednik kluba Boris Stanišić najavljuje borbu za za Premijer ligu sledeće sezone i ako se ne usvoji predlog kluba za proširenje lige.

Novi šef stručnog staba Zumbul Mahalbašić zahvalio se Upravnom odboru na ukazanoj prilici I obećao  posvećenost, rad I disciplinu kako bi opravdao ukazano povjerenje, a tim sljedeće sezone ispunio takmičarske ciljeve.

Komentari: