Zvijezda 09 ne odustaje od traganja za pravdom /VIDEO/

Prekidom prošle takmičarske sezone zbog pandemije korona virusa, Zvijezda 09 je odlukom FSBIH izgubila status Premijerligaša  iako je do kraja prvenstva ostalo 11 utakmica. Ove godine nakon turbulentnog  starta sezone, ekipa iz Etno sela Stanišić je vezala 11 utakmica bez poraza i nalaze se na drugom mjestu Prve lige RS i iz kolo u kolo potvrdjuju da imaju kvalitet potreban za elitni rang takmičenja.

Zvijezda 09 nalazi se na drugom mjestu Prve lige RS sa 4 boda manje od lidera Rudara iz Prijedora. Predsjednik kluba Boris Stanišić je istakao da nije u potpunosti zadovoljan ostvarenim rezulatima zbog lošeg starta sezone ali i da klub nema imperativ povratka u Premijer ligu.

I pored 11 vezanih utakmica bez poraza, Stanišić smatra da su klubu potrebne korekcije vezane za igrački sastav i da se očekuju pojačanja na pozicijama lijevog beka, lijevog krila, napadača kao i na poziciji defanzivnog veziste.

Nakon loših rezultata na startu sezone upravni odbor  Zvijezde 09 donio je odluku o formiranju stručnog savjeta kluba, a  treneri Milorad Kosanović, Radmilo Ivančević, Miodrag Grof Božović prihvatili su da budu članovi ovog tijela. Boris Stanišić ističe savjete ovih stručnjaka kao ključne za ostvarivanje dobrih rezultata u drugom dijelu polusezone.

Iako je prošla takmičarska sezona prekinuta 11 kola prije kraja, FS BIH je odlučio da u niži rang takmičenja izbaci posljednjeplasirane klubove Zvijezdu 09 I Čelik iz Zenice.

Posle ove odluke Upravni odbor Zvijezde 09 odlučio je upututi žalbu FSBIH na ovu odluku ali kako kaže Stanišić, odgovor nisu dobili ni nakon više od mjesec dana čekanja.

Juniori Zvezde 09 se takmiče u omladinskoj Premijer ligi BiH I polusezonu su završili na prvom mjestu. Rad i rezultati Akademije Zvijezde 09 vidljivi su i po pozivima iz reprezentacije BiH.

Na posljednja dva okupljanja juniorske reprezentacije svoje mjesto u timu su našli Strahinja Manojlović, Luka Janković, Sreten Milošević I Andrija Janjić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *