Zvaničnici Srpske čestitali Novu godinu /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku svim građanima u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i BiH povodom nove 2020. godine, sa željom da bude bolja i uspješnija od prethodne. Dodik je poželio svima u 2020. godini, prije svega, dobro zdravlje, radost, mir i porodičnu sreću, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Očekujem da ćemo zajedničkim radom ostvariti poboljšanje životnog standarda svih građana u novoj 2020. godini. U tom uvjerenju svima želim srećnu i usješnu Novu 2020. godinu – naglasio je Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je novogodišnju čestitku, navodeći da će Vlada i u 2020. godini nastaviti da ekonomski jača Srpsku i unapređuje privredni ambijent na dobrobit građana.

Višković je istakao da je Vlada Republike Srpske u godini na izmaku intenzivno i predano radila na poboljšanju standarda građana, povećanju plata, rasterećenju privrede, te stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta uslova za zapošljavanje, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

I ostali zvaničnici čestitali su Novu godinu građanima.

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić istakla je da je njihova borba tokom cijele godine bila usmjerena na povećanje plate svim radnicima.

Sindikat je, naime, tražio da 1. januara minimalac bude 550, a od druge polovine godine 600 KM. Mišićeva kaže da je , a da se Unija udruženja poslodavaca ponašala neprofesionalno i krajnje ponižavajuće.

I gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić čestitao je novogodišnje praznike sugrađanima.

Čestitke su uputili i brojni čelnici opština i gradova u Srpskoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *