Zvaničnici Srpske čestitali Božić: Mir, sreća i blagostanje /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti praznik Hristovog rođenja – Božić, sa željom da ovaj najradosniji hrišćanski praznik donese svima radost, mir i sreću.

Srpski član Predsjedništva BiH poželio je da Božić donese svima zdravlje, duhovnu radost i vjeru u bolje sutra, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima u BiH koji slave ovaj praznik po julijanskom kalendaru. Tegeltija je vjernicima u ime Savjeta ministara i u svoje ime poželio da Božić proslave u miru i zdravlju, te da Nova godina bude srećnija i uspješnija od prethodne.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Božić sa željom da dan Hristovog rođenja svim vjernicima podari duhovni mir, vjeru i nadu da će vrijeme koje dolazi biti obilježeno istinskim hrišćanskim vrijednostima.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju i pravoslavnom srpskom narodu i poručio da duhovna poruka praznika Hristovog rođenja bude rukovoditelj na putu časnog i vrlinskog života koji je temelj i garant opstanka i napretka, kao i očuvanja identiteta.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da blagodat Božića, kao porodičnog praznika, bude podstrek afirmaciji zdrave porodice i njenih vrijednosti, što je osnovna pretpostavka opstanka i sveopšteg napretka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *