Značajna podrška pčelarima – 46.000 KM za podsticaje

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručio je danas podsticajna rješenja za 99 pčelara sa područja ove podmajevičke opštine, ukupne vrijednosti 46.000 KM iz lokalnog budžeta.

Perić je pozdravio okupljene pčelare i poželio im uspješan rad i dobar prinos meda, te zahvalio za sve što čine za razvoj pčelarstva ugljevičkog kraja.

“Iz godine u godinu sve je veći broj pčelara na području naše opštine, što me posebno raduje, a naš kraj je poznat i kao voćarski. Podsticaj po pčelinjem društvu iznosi 12 KM i tako ćemo nastaviti i u narednom periodu, jer je pčelarstvo izuzetno važno”, rekao je Perić i dodao da je njegova želja da podsticaj bude i veći.

On je odličnom ocijenio saradnju opštine Ugljevik sa Udruženjem pčelara “Majevička košnica”, koja je, prema njegovim riječima, prisutna od osnivanja ovog udruženja, te najavio još snažniju podršku u narednom periodu.

Predsjednik Upravnog odbora “Majevičke košnice” Zdravko Simić istakao je da Perić i rukovodstvo opštine Ugljevik daju Finansijsku podršku pčelarima, ali i važnost ovom plemenitom zanimanju.

“Zbog klimatskih promjena i raznih okolnosti sve je teže baviti se pčelarstvom, ali entuzijasti nalaze vremena i prostora da se bave uzgojem pčela. Nije lako dobiti kvalitetan med, jer ima mnogo uslova od kojih zavise dobar prinos i zato nam je važna ova Finansijska podrška iz opštine”, rekao je Simić.

Udruženje “Majevička košnica” broji 4.000 pčelinjih društava i ima 112 članova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *