Koncert klasične muzike u holu tržnog centra

Udruženje “Muzički umjetnici Semberije” obilježilo je Svjetski dan muzike koncertom klasične muzike u holu tržnog centra u Bijeljini.

Profesor klavira Nataša Sobo rekla je Srni da su prvi put u bijeljini koncert klasične muzike izmjestili iz koncertnih sala po ugledu na mnoge svjetske metropole gdje se Svjetski dan muzike obilježava na trgovima, u parkovima i tržnim centrima, na nekim neobičnim mjestima.

“Cilj je popularizacija muzike i da se muzika učini dostupnom svima i na svakom mjestu”, istakla je Sobo.

Na koncertu su se predstavili neki od prvonagrađenih takmičara Internacionalnog festivala muzike “Primavera”, koji organizuje Udruženje “Muzički umjetnici Semberije”, članovi Udruženja i najmlađi izvođači, polaznici Muzičke radionice “Čarolija”.

“Pomjeramo granice i stalno idemo sa nečim novim kako bismo popularizovali muziku i podržali umjetnike, bilo kog muzičkog žanra”, naglasila je Sobo.

Ona je rekla da Udruženje nastoji da ukaže na važnost rane muzičke stimulacije kod djece i koliko muzika ima veliki uticaj na razvoj inteligencije.

“Zato krećemo sa muzičkim radionicama od treće godine, jer se od svih darovitosti muzička darovitost najranije iskazuje i vrlo je rano potrebno ići sa muzičkom stimulacijom kod djece”, istakla je Sobo.

Svjetski dan muzike obilježava se od 1982. godine, na inicijativu francuskog ministarstva kulture, a od 2005. godine, uz slogan “Stvarajmo muziku”, dobija međunarodni karakter.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *