Zeljković: Sve dostupne vakcine protiv virusa korona razvijaju imunitet /VIDEO/

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškaraca i dvije žene, srednje i starije životne dobi iz Prijedora, Teslića, Doboja, Banjaluke i Laktaša.

U Srpskoj je  virus korona potvrđen  kod 177 osoba. Prema mjestu prebivališta, 50 osoba je iz Banjaluke, po 17 iz Bijeljine i Trebinja.

Sve dostupne vakcine protiv virusa korona razvijaju imunitet, a razlikuju se u tome u kom procentu će ga razviti, izjavio je direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković za RTRS .

Zeljković je naglasio da je potrebno da se vakcinišu i ljudi koji su preboljeli virus korona.Zeljković je podsjetio da se prve vakcine u BiH mogu očekivati krajem januara, odnosno početkom februara.

Federalno ministarstvo zdravstva je napravilo Plan vakcinacije koji će se sutra naći na Vladi Federacije BiH.Vakcine će biti distribuisane svim kantonima na principu jednakosti i solidranosti, a u FBiH je plan da postoje četiri distributivna centra – Sarajevo, Mostar, Tuzla i Bihać.Prve vakcine koje stignu u BiH bit će skladištene u Mostaru.

Građani se od danas u banjalučkom Domu zdravlja mogu testirati brzim antigenskim testovima na kovid 19, potvrđeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

I u bijeljinskom Domu zdravlja građani mogu da rade brze antigenske testove.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *