Ivanuša: Nadam se da su iza nas najteži dani, ali situacija je i dalje ozbiljna /VIDEO/

Hrvatska je ponovo pooštrila mjere na granici-  od 15. januara za ulazak u tu zemlju biće neophodan negativni test na virus korona i karantin u trajanju od 14 dana. U Srbiji se očekuje da će imunizacija biti okončana najkasnije do sredine jula, a građani će od sutra moći da se prijave za vakcinaciju i putem telefona.

Više od 110.000 građana do sada se prijavilo putem sajta e-Uprave sa željom da se vakcinišu protiv kovida 19, a državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže da će građani od sutra moći da se prijave za vakcinaciju i putem određenog telefonskog broja. Očekuje se da će u Srbiji imunizacija biti okončana najkasnije do sredine jula. Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša rekao je za RTS da je situacija i dalje ozbiljna, ali je bolja nego što je bila.

Hrvatska je opet pooštrila uslove za prelazak granice tako da će od 15. januara za ulazak u tu zemlju biti neophodan negativni test na virus korona i karantin u trajanju od 14 dana, saopštio je šef Štaba civilne zaštite i hrvatski mnistar unutrašnjih poslova Davor Božinović. On je naglasio da karantin može da bude skraćen na sedam dana, ako neko sam obavi PCR testiranje u ovlašćenoj ustanovi i rezultat bude negativan.

Hrvatska ima najveći dvonedjeljni pad novozaraženih u Evropskoj uniji, objavio je na Tviteru hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš. A novi zarazniji soj korona virusa koji je prvobitno registrovan u Velikoj Britaniji, otkriven je i u Mađarskoj. Broj obolJelih od korona virusa širom svijeta porastao je tokom protekle nedjelje za skoro 5 miliona, što je rekordan broj za nedjelju dana od početka pandemije, saoštila je danas Svjetska zdravstvena organizacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *