Zeljković na saslušanju: Nisam znao za pretres, bio sam u Beogradu

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, izjavio je istražiocima da je bio u Beogradu dok je policija vršila pretres u Banjaluci, te da nije ni znao da će biti ispitivan, saznaju “Nezavisne novine“.

Tužioca je, otkrivaju naši sagovornici, upoznao da, kako tvrdi, nije izbjegavao dolazak na saslušanje.

“Rekao je da nije izbjegavao dolazak na saslušanje, te da je 15. septembra imao zakazan pregled u Beogradu i da je zbog toga napustio Banjaluku. Izjavio je da nije znao kada će se vršiti pretres i da će se u to vrijeme ukazati potreba za njegovim ispitivanjem”, otkrivaju naši izvori.

Kako je tvrdio Zeljković, nakon što je saznao da su ga tražili, javio se glavnom inspektoru Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske.

Zeljković je, ističu sagovornici “Nezavisnih novina”, dostavio i medicinsku dokumentaciju, uključujući i izvještaj ljekara specijaliste Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, gdje je konstatovano vrijeme prijavljivanja 15. septembar 2021. godine u 17.49 časova, a pregled je trajao 10 minuta.

Ročište Zeljkoviću i trojici osumnjičenih odgođeno za 18 časova

Zbog obimnog materijala na 97 strana i oko 570 dokaza u postupku, ročište Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, i ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio, odgođeno je za 18 časova.

Kako saznaje RTRS odbrana je tražila pomjeranje jer je smatrala da bi bilo neozbiljno pristupiti ročištu, prije prethodnog upoznavanja sa materijalom.

(Nezavisne/RTRS)

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *