Stvorene sve pretpostavke za otvaranje mosta “Bratoljub”

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas u Bratuncu da su stvorene sve pretpostavke za otvaranje mosta i graničnog prelaza “Bratoljub”.

Ćorić je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Bratunac Srđanom Rankićem, naglasio da se čeka usaglašavanje nadležnih organa Srpske i Srbije kako bi most bio pušten u funkciju.

“Otvaranjem mosta dolazi do promjene režima i veće frekvencije saobraćaja, što će biti novi izazov za nas. Republika Srpska je uradila sve što je bilo potrebno u vezi sa pristupnim putevima za sam granični prelaz, ali sada ćemo morati da rješavamo problem putne infrastrukture zbog obima prometa saobraćaja”, rekao je Ćorić novinarima.

On je dodao da su na sastanku razgovarali o određenim rješenjima, među kojima je izgradnja obilaznice, koja bi bila najbolja za stanovnike Bratunca.

Načelnik opštine Srđan Rankić naveo je da je na sastanku bilo riječi o putnoj infrastrukturi, te otvaranju novog graničkog prelaza “Bratoljub”.

“Promijenjena je kategorizacija puta od Konjević Polja do mosta – to je sada magistralni put, koji je potrebno rekonstruisati. Razgovarali smo i o izgradnji obilaznice oko Bratunca, koja je prijeko potrebna da bi se izbjegao teretni saobraćaj kroz centar opštine”, rekao je Rankić.

On je dodao da su, u okviru izgradnje te obilaznice, koja je već projektovana, predviđene i dvije kružne raskrsnice.

“Sastanak je bio uspješan, radićemo u narednom periodu da riješimo neka bitna pitanja”, rekao je Rankić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.