Zbog opasnosti po djecu povučeni bicikl, skejtbord i plišane igračke

Sa tržišta BiH povučena su tri proizvoda za djecu – bicikl, skejtbord i pliš igračka vesele životinje, jer predstavljaju rizik od povrede, odnosno od gušenja, a kupcima se preporučuje da ih prestanu koristiti, te da vrate uvozniku ili u prodavnicu maloprodaje.

Pliš igračka vesele životinje model a5102t1, 21 centimetar, sa bar kodom 3850374075916, predstavlja rizik od gušenja, jer je vlaknasti materijal za punjenje igračke lako dostupan zbog slabih šavova, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Bicikl za djecu “Sport be-em-iks /BMX/”, model R-609-1, predstavlja rizik od povrede jer, držači na upravljačima ne ispunjavaju propisane zahtjeve, sjedište bicikla ne ispunjava propisane zahtjeve, a ni zaštita na lancu nije u skladu sa propisanim zahtjevima.

Bicikl je opasan za djecu jer ne ne ispunjava bezbjednosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN ISO 8098:2015, uputstva za upotrebu nisu u skladu sa propisanim zahtjevima, a njegovo označavanje nije u skladu sa propisanim zahtjevima.

Skejtbord “V”, čiji je bar kod 6924984888888, predstavlja rizik od povreda, jer njegova daska nema dovoljnu izdržljivost, gornja površina daske nije izrađena kao protiv-klizna površina, ne ispunjava ni bezbjednosne za zahtjeve propisane u standardu BAS EN 13613:2012.

Na ovom proizvodu nije čitko i trajno označen broj standarda EN 13613, ime, logo ili slične oznake za identifikaciju proizvođača ili dobavljača, oznake za identifikaciju proizvoda, maksimalno ograničenje mase korisnika, savjet da se preporučuje upotreba zaštitne opreme, a nedostaje i dokumentacija od proizvođača.

Zemlja porijekla svih proizvoda je Kina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *