Završna svečanost u okviru “Jovićevih dana”

U Ugljeviku je danas održana završna svečanost Memorijalno-kulturne manifestacije “Jovićevi dani” koja se održava u čast heroja odbrambeno-otadžbinskog rata pukovnika Milana Jovića, komandanta Prve majevičke brigade Vojske Republike Srpske /VRS/.

Na svečanoj akademiji nagrađeni su najbolji literarni radovi koje su osnovci pisali o temi “Mladost na ispitu ljubavi prema domovini”, a srednjoškolci o temi “Milan Jović, kosovski junak u naše vrijeme”.

Literarni rad Nikole Gavrića iz Tutnjevca najbolji je u konkurenciji osnovaca, dok je rad Ivane Babić iz Ugljevika najbolji među učenicima srednjih škola.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković rekao je da su organizatori ove memorijalno-kulturne manifestacije opštinska Boračka organizacija i opština Ugljevik.

“Sjećamo se našeg pukovnika Milana Jovića koji je zajedno sa svojim borcima mnogo značio u stvaranju Republike Srpske i odbrani srpskog naroda”, rekao je Marinković novinarima.

Prija svečane akademije porodica Milana Jovića – supruga Slavka i unuk Maksim, položili su cvijeće na spomen-statuu ovog heroja na Gradskom trgu u Ugljeviku.

Cvijeće su položile i delegacija Boračke organizacije Ugljevik, opštine Ugljevik, kao i drugi poštovaoci lika i djela pukovnika Milana Jovića.

Pukovnik Milan Jović poginuo je 9. februara 1993. godine u selu Bilalići predvodeći borce nadomak muslimanskog uporišta Teočak.

Komentari: