Zaraženo 28 osoba, preminule dvije

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 289 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 28 osoba.

Radi se o 18 muškaraca i 10 žena, od kojih je 14 srednje i 14 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 5. 1. 2023. godine, prijavljene su dvije osobe iz Bijeljine, po jedna iz Pala, Teslića i Šipova.

6. 1. 2023. godine, prijavljena je po jedna osoba iz Banjaluke, Bijeljine, Ugljevika i Čelinca.

7. 1. 2023. i 8. 1. 2023. godine, prijavljeno je osam osoba iz Banjaluke, dvije iz Ribnika, po jedna iz Broda i Čelinca.

9. 1. 2023. godine, prijavljene su tri osobe iz Banjaluke, dvije iz Bijeljine, po jedna iz Zvornika i Laktaša.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o jednom muškarcu i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi iz Banjaluke i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 120.456 sučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 6.603 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 451.288 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 50, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 25, a u ostalim bolnicama 25. Na respiratoru su dvije osobe. Jedna u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i jedna u OB Doboj.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *