Svetosavske nagrade za 40 nastavnika, stručnih saradnika i bibliotekara

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradiće Svetosavskom nagradom ukupno 40 nastavnika osnovnih i srednjih škola, stručnih saradnika, bibliotekara i vaspitača za postignute izuzetne rezultate i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u školskoj 2021/2022. godini.

Na osnovu pristiglih prijava na javne pozive za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade među vaspitačima i stručnim saradnicima u predškolskim ustanovama nagrađeno je njih sedam, među nastavnicima, stručnim saradnicima i školskim bibliotekarima u osnovnim školama ukupno 24, dok je među prijavljenim nastavnicima srednjih škola nagrađeno njih devet, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za radnu 2021/2022. su: Gordana Simić iz Javne predškolske ustanove “Trol” iz Dervente, Svetlana Bokun Javna ustanova /JU/ za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece “Naša radost” iz Trebinja, Slaviša Vujanović JU Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” iz Bijeljine, Mira Đurić, JU Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” Bijeljina, Daniela Cvijanović, JU Dječiji vrtić “Lopare”, Dragana Grahovac JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece “Lepa Radić” iz Gradiške i Dragana Manojlović Predškolska ustanova Dječiji vrtić “Dragan i Zoran” iz Bijeljine.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja za školsku 2021/2022. godinu su: Igor Solaković, nastavnik razredne nastave u Osnovnoj školi /OŠ/ “Sveti Sava” iz Bijeljine, Bojana Filipović, socijalni radnik u OŠ “Desanka Maksimović” iz Trna kod Laktaša, Brankica Radonjić, školski bibliotekar u OŠ “Branko Ćopić” iz Prnjavora, Daliborka Zeljko, nastavnik razredne nastave u OŠ “Sveti Sava” iz Dubrava kod Gradiške, Maja Jović Crnčević, nastavnik likovne kulture u OŠ “Petar Kočić” iz Prijedora.

Dobitnici ove nagrade su i Slađana Popović, nastavnik istorije u OŠ “Georgi Stojkov Rakovski” iz Banjaluke, Ostoja Čergić, nastavnik geografije u OŠ “Zmaj Jova Jovanović” iz Banjaluke, Slavica Račanović, nastavnik srpskog jezika u OŠ “Vuk Karadžić” iz Bijeljine, Slaven Filipović, nastavnik biologije u OŠ “Jovan Dučić” Zalužani kod Banjaluke, Ljilja Teodorović, nastavnik srpskog jezika u OŠ “Petar Petrović Njegoš” iz Banjaluke, Duško Krsmanović, nastavnik srpskog jezika u OŠ “Sveti Sava” iz Foče, Borka Pavlović, nastavnik osnova informatike u OŠ “Branko Ćopić” iz Prnjavora, Nada Milovanović, nastavnik srpskog jezika u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Srpca, Milana Koprena, pedagog u OŠ “Branko Radičević” iz Banjaluke.

Dobitnici Svetosavske nagrade su i: Stana Kujundžić, nastavnik matematike u OŠ “Milan Rakić” iz Bukovice Velike kod Doboja, Ljiljana Latinčić, nastavnik likovne kulture u OŠ “Dositej Obradović” iz Banjaluke, Marijana Milanović, nastavnik razredne nastave u OŠ “Meša Selimović” iz Janjae kod Bijeljine, Slađana Lolić, nastavnik razredne nastave u OŠ “Ivo Andrić” iz Banjaluke, Žana Butulija, nastavnik razredne nastave u OŠ “Georgi Stojkov Rakovski” iz Banjaluke, Tijana Jerinić, nastavnik razredne nastave u OŠ “Desanka Maksimović” iz Stanara, Nedim Okić, nastavnik matematike u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Srpca, Maja Karać, nastavnik razredne nastave u OŠ “Branko Ćopić” iz Banjaluke, Aleksandar Vukanović, nastavnik razredne nastave u OŠ “Vuk Karadžić” iz Trebinja i Branko Stupar, nastavnik matematike i fizike u OŠ “Georgi Stojkov Rakovski” iz Banjaluke.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja za školsku 2021/2022. su: Tatjana Jurić, profesor latinskog jezika i istorije u banjalučkoj Gimnaziji, Sanja Đurić, nastavnik srpskog jezika i književnosti, Medicinska škola iz Banjaluke, Aleksandra Zec, profesor filozofije i sociologije Gimnazija u Prijedoru, Lela Bakić, nastavnik ekonomske grupe predmeta u Centru srednjih škola “Petar Kočić” u Srpcu.

Dobitnici ove nagrade su i: Biljana Janković, nastavnik srpskoj jezika i književnosti u dobojskoj Saobraćajnoj i elektro školi, Ljubana Bišanović, profesor matematike Tehnička škola “Mihajlo Pupin” iz Bijeljine, Milena Zelenović, nastavnik harmonije i teoretskih predmeta, Muzička škola “Stevan Stojanović Mokranjac” u Bijeljini, Ankica Žugić, master profesor književnosti i jezika /srbista/, Srednjoškolski centar “Milutin Milanković” iz Milića i Veselinka Kulaš, profesor srpskohrvatskog-hrvatskosrpskog jezika i istorije jugoslovenske književnosti u Gimnaziji “Jovan Dučić” iz Trebinja.

Kandidate za dodjelu Svetosavske nagrade, prema nivoima vaspitanja i obrazovanja, mogle su predlagati predškolske ustanove, osnovne škole, strukovna udruženja vaspitno-obrazovnih radnika te direktori škola, nastavničko vijeće i stručni aktivi srednjih škola.

Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade, ovogodišnjim dobitnicima biće uručena na manifestaciji “Naši učitelji” 28. januara u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *