Zaplijenjena 132 kilograma marihuane

Policija Republike Srpske jutros je u Krupcu u opštini Istočna Ilidža pronašla i privremeno oduzela 132 kilograma marihuane, procijenjene ulične vrijednosti milion KM, i uhapsila pet lica, rekao je večeras načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Šehovac je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu naveo da je zaplijenjena droga vrijedna više od 500.000 KM, a da je ulična vrijedost procijenjena na milion KM.

On je rekao da su akciju izveli policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, droga je pronađena kada su policijski službenici zaustavili i kontrolisali teretno vozilo marke “mercedes” u kojem se nalazilo pet lica inicijala iz Foče čiji su inicijali G.G, N.V, D.K, B.K. i N.P.

“Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 130 PVC paketa ukupne mase oko 132 kilograma”, precizirao je Šehovac.

Navedena lica će, kako je dodao, nakon kriminalističke obrade biti predata su u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

On je rekao da se radi rasvjetljavanja i dokumentovanja ovog događaja preduzimaju druge mjere u Foči i Trebinju.

“Policijska uprava Istočno Sarajevo i MUP Republike Srpske nastavljaju dalji rad na sprečavanju i rasvjetljavanju ovih i drugih krivičnih djela s ciljem stvaranja bezbjednog okruženja”, poručio je Šehovac.

On je dodao da je današnja pljenidba marihuane druga velika u posljednje tri godine i podsjetio da je 2018. godine u Istočnoj Ilidži zaplijenjeno 900 kilograma ove droge.

Kada je riječ o drugim krivičnim djelima, on je naveo da Policijska uprava Istočno Sarajevo u ovoj godini bilježi njihovo smanjenje, ali je ukazao da su ukradena tri vozila i da se za jednim od njih još traga.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *