Zaplijenjen arsenal naoružanja – Veliki policijski ulov u Stanarima

Policija je pretresla tri lokacije u Stanarima i pronašla određenu količinu oružja, municije i ukradenih predmeta, te uhapsila jedno lice.

Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da je uhapšeno lice čiji su inicijali D.Š, kod koga je prilikom pretresa kuće, drugih prostorija i vozila koje koristi, pronađena i oduzeta automatska puška, lovački karabin, lovačka puška, 488 metaka raznog kalibra, pet ručnih bombi, tri tromblona, devet inicijalnih kapisli, šest upaljača za eksploziv, dva sporogoreća štapina, dva okvira za pušku, jedan pištolj, četiri vojna noža, razni alati, kućni i drugi predmeti.

Uhapšeni je danas predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa, krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U saopštenju se dodaje da je pretresom kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi lice čiji su inicijali D.G. pronađen i oduzet dio vatrenog oružja, alat i drugi predmeti.

Nad licem D.G. izvršena je kriminalistička obrada zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U vezi sa oduzetim predmetima nastaviće se dalja istraga na utvrđivanju eventualno izvršenih drugih krivičnih djela, navodi se u saopštenju.

U jučerašnjoj akciji učestvovali su službenici Policijske stanice Stanari, Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj.

Komentari: