NBA dozvolila korišćenje “lakih droga”, zabranjeno napuštanje Orlanda

NBA i udruženje igrača dogovorili da u nastavku sezone neće biti testiranja na “lake droge”, piše RTS. Takođe, igrač koji odluči da napusti Orlando, biće smješten u desetodnevni karantin i moraće da priloži dokaze da je negativan na testu na koronavirus.

Bliži se nastavak koronavirusom prekinute NBA sezone, a organizacija svakog dana usvaja nova pravila kako bi se takmičenje u Orlandu organizovalo u što komotnijim uslovima po igrače.

Poslije odluke da će timovi moći da angažuju još po dva igrača, NBA je, u dogovoru sa udruženjem košarkaša, dozvolila korišćenje takozvanih lakih droga, što je na svom Tviteru objavio poznati novinar Šems Čaranija.

“NBA i NBPA dogovorili su se oko testiranja igrača na doping tokom nastavka sezone u Orlandu, ali će testovi na ‘rekreativne droge’ ostati suspendovani”, objavio je Čaranija.

Isti izvor otkrio je i proceduru ukoliko neko od igrača odluli da napusti Orlando, a u takvom slučaju moraće da “odleži” desetodnevni karantin, ali i da dostavi dva negativna uzorka na testiranju na koronavirus.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *