Zahvalnost Srbiji na podršci i pomoći /VIDEO/

Čestititam rukovodstvu Srpske što su uspjeli da sačuvaju ekonomnsku stabilnost. Kako uspijevaju, kapa im dole, ali to je veoma važno za sve nas, rekao je nakon sastanka sa zvaničinicima Srpske, Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije i poručio da će Srbija imati snage da pomogne RS bude li imala bilo kakvih problema sa likvidnošću.

Srpska uz pomoć Srbije i Vučića danas izgleda bolje i stabilnije, kaže Dodik.

Na pitanje da prokomentariše informacije da će RS prodati Elektroprivredu Srbiji kako bi Milorad Dodik “kupio” podršku za predstojeće izbore, Vučić je rekao da neki nisu razumjeli inicijative koje su juče potpisane u vezi sa srednjim tokom Drine.

Inače, kaže, regionu je potrebno ukrupnjavanje, a Srbija je zainteresovanija za neke druge elektroprivrede, ali ne bih da otkrivam planove kaže Vučić.

Upoznao je Vučić delegaciju iz Srpske i sa pitanjima koja su vezana za Kosovo i Metohiju. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Srbija nema potrebe da žuri po pitanju rješavanja pitanja Kosova, a da Republika Srpska sebe vidi u nacionalnoj i drugoj integraciji sa Srbijom u budućnosti.

Prve građevinske dozvole su spremne za izgradnju auto – puta Kuzmin – Sremska Rača i radovi kreću ubrzo, precizirao je Vučić. Srbija će već sutra uputiti I pomoć Drvaru, brinući tako o Srbima koji žive u FBiH.

Sastanku u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike prisustvali su i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković. Zvaničnici Srpske razgovarali su danas u Beogradu  i sa patrijarhom srpskim Irinejem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *