Zadovoljstvo zbog ubrzanog procesa vakcinacije, pojačan rad vakcinalnih punktova

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković imao je danas telefonske razgovore sa direktorima više domova zdravlja u Srpskoj o dinamici procesa imunizacije stanovništva protiv virusa korona.

Pojedini domovi zdravlja već su organizovali i punktove za vakcinaciju protiv kovid-19 u seoskim i prigradskim ambulantama porodične medicine kako bi omogućili stanovništvu što pristupačniji i brži proces vakcinacije.

Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo ubrzanim procesom vakcinacije, sa naglaskom na pojačan rad vakcinalnih punktova, te vakcinacijom lica bez prethodnog zakazivanja termina.

“Pandemija nas je kao društvo u cijelini snažno pogodila. Štab za vanredne situacije više od godinu dana maksimalno je angažovan da sačuva zdravlje građana i ekonomiju Republike Srpske u ovom izazovnom vremenu”, rekao je predsjednik Vlade u izjavi za Srnu.

On je apelovao na građane Republike Srpske da shvate ozbiljnost situacije i pozvao ih da iskoriste povoljnu epidemiološku situaciju i da se vakcinišu.

Republika Srpska raspolaže dovoljnim količinama vakcina, koje se kontinuirano dostavljaju zdravstvenim ustanovama, a trenutno su na raspolaganju vakcine više proizvođača: “Sinofarm”, “Sinovak”, “Astra Zeneka”, “Fajzer” i “Sputnjik ve”.

Od početka procesa vakcinacije u Republici Srpskoj, od 12. februara do danas, prvom dozom vakcine vakcinisano je skoro 180.000 građana, dok je potpuno vakcinisano više od 101.000.

Samo u posljednjih 14 dana masovne vakcinacije, u danima kada je vršena vakcinacija u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, prvom ili drugom dozom vakcine vakcinisano je skoro 50.000 građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *