Za zapošljavanje boračkih kategorija skoro 20 miliona KM

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske usvojio je izmjene Akcionog plana zapošljavanja i samozapošljavanja demobilisanih boraca i djece poginulih boraca kojima je iznos za te namjene sa prvobitnih 12.188.000 KM povećan na 19.806.000 KM, izjavio je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović.

Milunović je naveo da je bilo predviđeno zapošljavanje 2.882 lica, a dodatnim sredstvima će biti omogućeno zapošljavanje 4.118 lica.

“Ovo se prvenstveno odnosilo na program zapošljavanja i samozapošljavanja boraca i djece poginulih boraca. Ranije smo upoznali javnost da smo raspisali javni poziv na koji su se mogli prijaviti svi nezaposleni borci koji su izrazili interesovanje za samozapošljavanje. Za to je bilo predviđeno 10.000 KM po prijavljenom licu”, rekao je Milunović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da se na javni poziv javilo 1.441 lice, od kojih 1.332 lica ispunjavaju uslove.

Prema njegovim riječima, od 1.332 lica 107 su djeca poginulih boraca.

Milunović je naveo da je u ukupnoj strukturi finansijskih sredstava sadržan i iznos od 763.889 KM koji će biti upotrijebljen za zapošljavanje 77 djece poginulih boraca putem pripravničkog staža.

On je naglasio da je u ovoj godini prioritet zapošljavanje djece poginulih boraca, te da će biti učinjeno sve da ih što više dobije posao.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Srpske Miroslav Vujičić pozvao je poslodavce da se već prvog radnog dana poslije Vaskrsa prijave na program zapošljavanja djece poginulih boraca-pripravnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *