Otvoren stečaj u kompaniji “Slobomir”

Bijeljinski Okružni privredni sud donio je danas odluku o otvaranju stečaja nad kompanijom “Slobomir” u Bijeljini koja firmi “Pavgord” iz Foče duguje četiri miliona maraka, rekao je Srni advokat Miloš Stevanović, koji zastupa “Pavgord”.

“Prethodni stečajni upravnik je ustanovio da su ta dugovanja prema svim povjeriocima više od 10 miliona maraka”, naveo je Stevanović.

Prema njegovim riječima, kompanija “Slobomir” je prešla na upravljanje Okružnog privrednog suda Bijeljina i stečajnog upravnika Marka Krsmanovića koji će od danas voditi računa o cjelokupnoj imovini i nastojati da naplati sva potraživanja.

Miloš Stevanović

Advokat je naveo da je kompanija “Slobomir” vlasnik nekretnina, televizije “Slobomir”, kompleksa u izgradnji “Akva siti”, kao i drugih povezanih pravnih lica, a ima i akcije Naše banke.

“Očekujemo da stečaj bude kvalitetan, kao što je bio slučaj sa `Žitoprometom` u Bijeljini, koji je najbolji pokazatelj da stečajni postupak može firme vratiti u život”, istakao je Stevanović.

On je rekao da nekadašnji gigant mlinske industrije u Semberiji “Žitopromet” nastavlja rad i oko 40 zaposlenih radi na rekonstrukciji postrojenja kako bi spremno dočekali otkup poljoprivrednih proizvoda, za šta je investitor “Pavgord” obezbijedio sredstva.

“Naš cilj je da nastavimo sa snabdijevanjem tržišta pekarskim proizvodima i poljoprivrednim premiksima, a ukupna investicija u `Žitopromet` će samo ove godine biti 20 miliona maraka”, naveo je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *