Za sufinansiranje sporta 400.000 KM, za kulturu 38.000 i omladinska udruženja 11.000 KM

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore o sufinansiranju projekata sa 56 predstavnika udruženja iz oblasti sporta, kulture i omladine.

Projekti su odabrani na osnovu Javnog oglasa za finansiranje udruženja građana u 2020. godini.

“Danas smo potpisali ugovore čija vrijednost je 493.360 KM, a inače riječ je o ustaljenoj praksi. Za sport, odnosno četiri udruženja, 400.000 KM, kultura 38.800 KM za 19 udruženja i za sedam omladinskih udruženja 11.060 KM”, rekao je Mićić.

Dirigent Hora “Srbadija” Desanka Trakilović zahvalila je Gradskoj upravi što ih je i ove godine uvrstila u finansiranje projekata.

“Ova godina za nas, iako teška, donosi nešto novo, a to je prostor koji ćemo dobiti na korištenje u Sokolskom domu, tako da će `Srbadija`, nakon 28 godina od obnavljanja društva imati svoj prostor”, rekla je Trakilovićeva.

Zahvalnost je izrazila i predsjednik Kulturno-umjetničkog društva “Pletenica” Aleksandra Cvjetinović koja je istakla da to društvo svake godine aplicira za festival koji se održava u maju i okuplja oko 1.200 učesnika.

“Zbog epidemije će se prolongirati termin, ali će festival ipak biti održan u nekom narednom periodu”, rekla je Cvjetinovićeva.

Iz Gradske uprave za sutra je najavljeno potpisivanje ugovora sa nevladinim organizacijama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *