Za poljoprivrednike 28 miliona evra, slijede izdvajanja za mali industrijski sektor

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će biti realizovana odluka Mađarske Vlade o plasmanu i podršci Republici Srpskoj u iznosu od 100 miliona evra, da je 28 miliona izdvojeno za pomoć poljoprivrednicima, te da slijede izdvajanja za mali industrijski sektor.

Dodik je naveo da je riječ o prvoj tranši, te da je potrebno ispoštovati procedure.

“Prema sektoru poljoprivrede ide 28 miliona efektivne pomoći. Sada razvijamo otprilike toliko za mali industrijski sektor, nakon čega ćemo to isto učiniti i za mala i srednja preduzeća”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Pomoć poljoprivrednicima u Republici Srpskoj je prva faza podrške koju su u novembru prošle godine dogovorili premijer Mađarske Viktor Orban i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u Srpskoj i Brčko distriktu za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata u okviru realizacije prvog Programa podrške Vlade Mađarske privredi u Republici Srpskoj.

Prvi projekat podrazumijeva dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u Republici Srpskoj do 70 odsto subvencija za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje, a poljoprivrednici će moći da ostvare pravo na sredstva u pojedinačnom iznosu od 2.500 do 25.000 evra.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *