Za kapitalne investicije 38,2 miliona KM

Za podsticaje za kapitalne investicije u poljoprivredi u ovoj godini obezbijeđeno je 38,2 miliona KM, a na javni poziv mogu se prijaviti registrovani i novi poljoprivredni proizvođači, oni koji su obnovili prijavu, prijavili doprinose i uplatili sredstva za protivgradnu zaštitu, rečeno je Srni u Agenciji za agrarna plaćanja Republike Srpske.

Direktor Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske Predrag Sladojević izjavio je Srni da poljoprivrednici mogu konkurisati za podsticaje za kupovinu poljoprivredne mehanizacije, traktore i priključke.

“Kada je riječ o stočarskoj proizvodnji, poljoprivrednici mogu računati na sredstva za nabavku ovaca, svinja, krava i bikova”, istakao je Sladojević.

On je napomenuo da se sredstva izdvajaju i za objekte u stočarstvu, opremu za pčelare, biljnu proizvodnju, podizanje višegodišnjih zasada, protivgradne mreže, plastenike, staklenike, boks-palete, tehnološku opremu za izgradnju hladnjača, skladišta i izgradnju ribogojilišta.

Sladojević je rekao da će u posebnim slučajevima biti izdvojeno dodatnih 10 odsto sredstava – u slučaju da je nosilac poljoprivrednog gazdinstva lice mlađe od 40 godina, da je nosilac gazdinstva žena, da je mehanizacija kupljena u Republici Srpskoj i da je prijavljena organska proizvodnja.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za podnošenje prijava za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije u ovoj godini.

Poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, saopšteno je iz Ministarstva.

Poziv je objavljen na internet stranici Ministarstva i u dnevnim novinama “Glas Srpske”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *