Briga energetskog giganta o boračkoj populaciji

Rukovodstvo Rudnika i termoelektrane /RiTE/ “Ugljevik” dogovorilo je danas sa rukovodstvom lokalne Boračke organizacije nastavak rada firme “Bors preporod” koja zapošljava radnike iz boračke populacije u okviru ovog privrednog giganta.

“RiTE `Ugljevik`, kao društveno odgovorno preduzeće, punih 14 godina podržava rad preduzeća koje zapošljava invalide, prvenstveno iz kategorije ratnih vojnih invalida i članova njihovih porodica”, rekao je izvršni direktor za proizvodnju uglja i razvoj rudnika Dragiša Vidaković.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da Boračka organizacija Ugljevik dostavi analizu potreba u vezi sa zapošljavanjem lica iz reda boračkih kategorija, kako bi se oni sukcesivno zapošljavali, a prvenstveno članovi porodica iz kojih niko nije u radnom odnosu, saopšteno je iz RiTE.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković rekao je da firma “Bors preporod” zapošljava 36 lica koji obavljaju poslove u okviru RiTE “Ugljevik”, a riječ je o invalidima rata, demobilisanim borcima i članovi porodica poginulih boraca.

“Naišli smo na razumijevanje rukovodstva RiTE da će firma i dalje raditi u okviru ovog preduzeća”, naveo je Marinković.

On je dodao da je donesen zaključak da preduzeću dostave spiskove nezaposlenih demobilisanih boraca koji imaju potrebu za zaposlenjem.

RiTE “Ugljevik” je dobitnik Zlatne značke Boračke organizacije Republike Srpske za nesebičnu podršku boračkoj populaciji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *