Za godinu dana prihod FK “Radnik” premašio milion KM /VIDEO/

Fudbalski klub “Radnik” za godinu je prihodovao nešto više od milion KM, ulagao u infrastrukturu i kadar i ispunio zacrtani plan – ostanak u Prvoj ligi Republike Srpske i posvećen rad u Omladinskoj školi, u koju ide 200 dječaka, istakao je danas predsjednik Upravnog odbora u ovom klubu Nedeljko Ćorić.

Povodom jubileja – 78 godina od osnivanja Fudbalskog kluba “Radnik” u upravi kluba, prezentovali su rezultate rada iz prethodne sezone, precizirajući da je “Radnik” za godinu dana, prihodovao sa 1,079 miliona KM, ističući značajnu podršlku institucija.

Predočio je Ćorić na konferenciji za meidje i fotografije koje, kako je rekao svjedoče o stanju u klubu i na infrastrukturi Gradskog stadiona koje je zatekla nova uprava kada je došla na čelo kluba. Govoreći o finansijama napominje zatekli su tada dug težak preko tri miliona maraka.

On je napomenuo da su ova sredstva trošena na stara dugovanja, na infrastrukturu i opremu oko 150.000 KM, za tekuće poslovanje oko 550.000 KM, te ukazao da ulaganje u infrastrukturu nije obaveza Kluba nego Gradske uprave, a osim “Radnika” koristi je i Klub ženskog fudbala “Radnik” i mnogi drugi.

Ćorić je istakao da su značajna sredstva, oko 56.000 KM, uložena i u opremu svih selekcija. Ozbiljan posao urađen je u Omladinskoj školi. Naši planovi su dodaje da od sljedeće sezone Radnik bude u Premijer ligi BiH, ali i da nastave ulaganje za sve što je neophodno mladim igračima. “Radnik” kaže Ćorić, mora da obezbijedi stabilan sopstveni budžet.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *