Vučić: Uskoro ćete vidjeti više akcija protiv pripadnika različitih agencija koje djeluju u Srbiji

Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, kojom je predsjedavao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, je završena.

Predsjednik Srbije se, odmah po završetku sjednice, obratio građanima.

– Završili smo sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda. Mi smo kao zemlja suočeni sa izrazito ofanzivnim djelovanjem različitih tajnih službi. Imamo grupu najmoćnijih zemalja svijeta i grupu regionalnih zemalja koje svoje obavještajno dejlovanje rade protiv interesa Srbije.

– Postoje brojne agencije iz drugih zemalja koje sprovde svoje djelovanje u našoj zemlji kako bi mogli da utiču na politiku i promenu politike u našoj zemlji u odrešenim egmentima, a drugo je ogledanje mogućnosti naše zemlje.

– U skladu sa tim želim da kažem da smo mjere naše zaštite u posljednjih nekoliko godina mnogo ojačali. To znači da značajan broj zemalja na različite načine želi da dođe do velikog broja informacija o broju pripadnika Vojske Srbije, koji su najčešće javni.

– 24.12.2018. godine došli smo do podataka da će se potpukovnik Z. K. sastati sa Georgijem Klebanom. Opservacijom je utvrđeno da je Kleban došao taksijem. Više lica je bilo u kontrapratnji. Na zemunskom keju su uočena tri lica koja su izašla iz audija, pa su otišli ka “Crnoj ovci”.

U narednom periodu akcije protiv pripadnika različitih agencija

– Takođe, želim da vam kažem da ćete u narednom periodu vidjeti više akcija protiv pripadnika različitih bezbjednosnih agencija koje deluju u Srbiji. Bez obzira što ćete primetiti da će pojedine zemlje, posebno iz regiona, negativno da reaguju. Mi imamo zvaničan zapisnik od te večeri, ali i objašnjenje zašto mi nismo mogli da napravimo video-zapis.

– Mi smo večeras donijeli i ponovili stav Republike Srbije, sve ovo što nam se dogodilo samo nas je utvrdilo u našoj poziciji. Ne samo da nećemo da mijenjamo našu politiku, nego ćemo nikada snažnije da se borimo za vojnu neutralnost naše zemlje i da čuvamo našu zemlju, nebo i građane. Snažićemo našu Vojsku, policiju. Srbija je slobodna zemlja, slobodarskog naroda, nikada nismo pristajali i nikada nećemo da budemo neko ko će da dozvoli da neko drugi upravlja našom zemljom. Najkasnije za dva mjeseca izlazimo sa aktom koji bi bio puna potvrda našeg puta i jačanja vojne neutralonsti.

– Gospodin Kleban nije više na teritoriji Republike Srbije. Uvjeren sam da predsjednik Putin o ovakvim stvarima nije bio obaviješten. Mi ne zaboravljamo podršku Rusije.

Predsjednik je istakao da je Srbija dokumentovala kontakte ruskog obavještajca Geogrija Klebana sa kontaktima u Srbiji.

– Želim da vas obavijestim da je Srbija u više navrata konstatovala i foto dokumentovala video i audio zapise kontakte potpukovnika Klebana sa pripadncima vojnih struktura Republike Srbije. Za Klebana je dokumentovano 10 kontakata, od toga tri puta uručio je novac i za to imamo i foto i video i audio dokumentaciju. Gospodin Kleban je bio pomoćnik izaslanika Rusije u Srbiji. Želim da kažem da smo krenuli da radimo po prvi put objekat obrade Z. K. potpukovnik Vojske Srbije zbog kontakta sa hrvatskim službama – rekao je Vučić.

(Večernje novosti)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *