Vučić: Ne kajem se za izgovoreno o EU, razmisliću o odlasku u Tiranu /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nije pokajao ni za jednu riječ koju je rekao o EU u vezi sa Aljbinom Kurtijem i kadriranjem iz reda srpskog naroda u vladi privremenih institucija u Prištini, a da će odluku o odlasku u Tiranu donijeti u narednim danima.

“Zašto obmanjujete celi svet da su oni koji ste postavili predstavnici Srba. Nadam se da će danas odgovor iz EU biti jasniji. Čuo sam neku priču o dve strane. Stvarno više neću da čujem priču o dve strane”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka sa evropskim komesarom za susjedstvo i proširenje Oliverom Varhaljijem.

Vučić je istakao da nije “ni lud ni blesav” i da je sagovorniku prenio šta se sve dešavalo na Kosovu i Metohiji od početka godine i kako se urušavala svaka mogućnost razgovora Beograda i Prištine.

On je rekao da mu je Varhalji prenio da je važno da Srbija učestvuje na Samitu EU i zapadnog Balkana u Tirani 6. decembra, a da je on odgovorio da ne vidi smisao prisustva.

Verhalji je rekao da je proces proširenja regiona jedan od glavnih prioriteta, te da je to i razlog Samita u Tirani i da je tamo potrebna Srbija i njen lider za stolom.

“Članstvo u EU je jedina garancija za mir i prosperitet. Vidimo u javnom mnjenju Srbije zainteresovanost. Da bi se to sve ostvarilo moramo zajedno da djelujemo u zajedničkim izazovima i čak i kada izazovi nisu isti”, rekao je Varhalji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *