Podsticaji za 17 novoosnovanih preduzetnika /VIDEO/

Razvojna agencija Bijeljina danas je organizovala potpisivanje ugovora sa preduzetnicima kojima su dodijeljena sredstva nakon realizovanog javnog poziva za podsticaj razvoja novoosnovanih preduzetnika na području Grada za ovu godinu.

Na ovaj javni poziv prijavilo se 26 samostalnih preduzetnika, od kojih je uslove poziva ispunilo 17 njih. Neki su dobili grantove na osnovu zapošljavanja, drugi na osnovu toga što su aplicirali za nabavku osnovnih sredstava. Korisnica ovih sredstava je i Jadranka Kurteš, koja se bavi poslastičarstvom. Namjerava kaže širiti posao.

U Raazvojnoj agenciji zadovoljni realizacijom i ovog javnog poziva te interesovanjem preduzetnika za sredstva koja će dijelom osnažiti i podstaći bolji rezultat u preduzetništvu Semberije. Ovim javnim pozivom, obuhvaćene su sve oblasti privrede, a najveći dodijeljeni grant bio je u iznosu od  6.500 KM.

Ovogodišnjkim budžetom Razvojna agencija imala je na raspolaganju 350.000 maraka, a ova sredstva usmjerena su na četiri javna poziva.

Za prethodni javni poziv koji se odnosio na samozapošljavanje mladih do 35 godina  nije još objavljena zvanična lista. Agencija je u rebalansu budžeta koji će pred odbornike iduće sedmice, tražila dodatna sredstva kako bi sredstva mogli isplatiti svima koji su ispunili uslove, a za te im namjene kako kažu nedostaje još 50.000 maraka.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *