Izabrani delegati u Vijeću naroda Srpske /VIDEO/

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su izvještaj Komisije za izbor i imenovanja o glasanju za delegate u Vijeću naroda Republike Srpske prema kojem je izabrano 28 delegata iz reda srpskog, bošnjačkog i hrvatskog te ostalih naroda.

Prema izvještaju Komisije, iz reda srpskog naroda prijedlog PDP-a dobio je sedam glasova, prijedlozi Socijalističke partije, Nenada Stevandića, Tamare Damjanović i liste Za pravdu i red po osam glasova, prijedlog Srđana Mazalice, Dražena Vrhovca i kandidatska lista predlagača Vukote Govedarice dobili su po devet glasova.

Time bi trebalo da su iz reda srpskog naroda izabrani delegati za Vijeće naroda Srpske: Nikola Kovačević, Živko Marjanac, Marinko Dragišić, Marija Topić Nikolić, Dragutin Škrebić, Ognjen Žmirić, Vojislav Gligić i Ljubiša Krunić.

Iz reda hrvatskog naroda, od predloženih lista za kandidate za delegate u Vijeće naroda Srpske, po jedan glas su dobili prijedlozi: Viktora Jerkovića, Anje Ljubojević, Andree Gajić, Suzane Gašić, Miloša Bukejlovića, Željka Zovkića, Diane Čekić i Marka Dubravca.

Time bi trebalo da su iz reda hrvatskog naroda izabrani delegati za Vijeće naroda Srpske: Josip Jerković, Nada Tešanović, Mirko Pandža, Dragica Kovač, Marko Jorgić, Mijo Perkunić, Mirjana Matanović Bundalo i Delfa Biberović.

Iz reda bošnjačkog naroda, od predloženih kandidatskih lista, tri glasa dobio je prijedlog Ramiza Salkića a po jedan glas dobili su prijedlozi: Mirsada Duratovića, Denisa Šulića, Alena Šeranića, Nine Bukejlović i Sevlida Hurkovića.

Time bi trebalo da su iz reda bošnjačkog naroda izabrani delegati za Vijeće naroda Srpske: Adil Osmanović, Alija Tabaković, Dževad Mahmutović, Amir Hurtić, Aida Prešić, Armin Hamzić, Igor Bošnjak i Srebrenka Golić.

Iz reda ostalih, od predloženih kandidatskih lista, po jedan glas dobili su prijedlozi: Nataše Radulović, Željka Radonjića, Milovana Bodirogića i Senada Zlokape.

Time bi trebalo da su iz reda ostalih naroda izabrani delegati za Vijeće naroda Srpske: Danijel Puhalić, Slaviša Mrkaja, Jovana Čarkić, i Franc Sošnja.

Dodjelu mandata izabranim delegatima u Vijeću naroda Srpske vrši Centralna izborna komisija BiH kojoj će biti poslat izvještaj o glasanju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *