Vučić: Govor u UN pun mržnje prema Srbima /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su neki koristili presudu generalu Ratku Mladiću da bi govorili o tome kako treba zaustaviti Srbiju, kritikovao je nazivanje Srba u BiH “bosanskim Srbima”, a za jednog od predstavnika iz regiona u UN je rekao da je govorio pun mržnje prema Srbima.

“Taj čovek je sve vreme pun mržnje govorio o našem narodu i to o ljudima koji žive u njegovoj zemlji! Da prosto ne poverujete. Pa šta onda da očekujete od tih ljudi, šta onda tražite od tih ljudi?“, rekao je Vučić novinarima u Jagodini.

Predsjednik Srbije kritikovao je nazivanje Srba u BiH “bosanskim Srbima” u obraćanjima na sjednici Savjeta bezbjednosti UN. “Nisu to nikakvi bosanski, kao što ne postoje ni hrvatski Srbi. To su Srbi. Jer ni mi ne kažemo ovde srpski Hrvati ni srpski Bošnjaci. Nikad to od mene niste čuli”, napomenuo je Vučić.

On je primjetio da samo Srbi nemaju pravo da budu ni Srbi, ali da sada ide nova faza borbe u Briselu, gdje predstoji nastavak pregovora o Kosovu i Metohiji.

“Ono što mora da bude stalna faza to je da ne razmišljamo o sukobima, da odgovorimo kada smo primorani, da razmišljamo o miru, stabilnosti i da gledamo napred, u budućnost i kako da otvaramo fabrike”, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *