Održana komemoracija povodom smrti Pantelije Savića /VIDEO/

U  Centru za kulturu „Semberija“ danas je  održana komemoracija Panteliji Saviću, odborniku u prva dva saziva Skupštine opštine Bijeljina. U prisustvu članova porodice od Savića su se oprostili prijatelji , kolege, te predstavnici  Grada Bijeljina.

Pantelija Savić ostaće upamćen kao semberski domaćin za primjer , čovjek od koga su učile brojne generacije kako da na najbolji način istrajno rade u svom preduzeću  na najbolji način doprinoseći razvoju cijele zajednice. Od njega  su se danas oprostili zvaničnici Grada Bijeljina.

Pantelija Savić bio je jedan je od osnivača Srpske demokratske stranke i njen odbornik u Skupštini opštine Bijeljina od 1990. do 1996. godine, a bio je i dugogodišnji predsjednik Mjesne zajednice Dazdarevo. Dao je veliki doprinos za funcionisanje lokalne zajednice.

Pantelija Savić je rođen 1942. godine u Bijeljini.Iza njega je bogata karijera u oblastima društvenog aktivizma, ekonomije i politike.Veliki dio života posvetio sportu, naročito fudbalu. Bio je fudbalski sudija, a obavljao je i dužnosti predsjednika i direktora Fudbalskog kluba „Sloga“ iz Dazdareva. Bio je poznat i kao lovac i predsjednik Lovačkog udruženja „Golub“ iz Brodca.Osnivač je preduzeća „Savić Kompani“. Dobitnik je više priznanja Skupštine Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *