Vožnja u alkoholisanom stanju najčešći uzrok saobraćajki /VIDEO/

Posljednjih nekoliko dana na ulicama Bijeljine primjetne su gužve i povećan broj vozila u saobračaju u pojedinim dijelovima grada. Prema podacima Policijske uprave Bijeljina u protekla 24 sata zabilježeno je 12 saobraćajnih nezgoda . U Bijeljini 10 od čega jedna s atjelesnim povredama. Po jedna saobraćajka zabilježena je u Loparama i Ugljeviku. Šta je uzrok saobraćajnih nezgoda i koliko kazni je policija evidentirala ove godine ?

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda na putevima u bijeljinskoj regiji je vožnja pod dejstvom alkohola. Pod uticajem alkohola vozači su prouzrokovali 18 odsto saobraćajnih nezgoda , pokazuje policijska statistika u novembru mjesecu.

U novembru mjesecu  na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina dogodila 81 saobraćajna nezgoda, u kojima je jedno lice poginulo, dva su teže i 24 lica lakše povrijeđena.

Policija je realizovala i dvije akcije pojačane kontrole saobraćaja usmjerene na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, te kontrolu poštivanja odnosa vozač- pješak i vožnju bicikla.

Iz policije apeluju da posebno sada tokom predstojećih praznika ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da s epridržavaju saobraćajnih propisa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *