Produženo korišćenje turističkih vaučera /VIDEO/

Stupila je na snagu Uredba o izmjenama i dopuni Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima u Srpskoj. To znači da će građani Srpske i tokom iduće godine moći da koriste turističke vaučere za odmor na teritoriji Srpske.

Vlada RS donijela je odluku o produžetku važenja turističkih i u idućoj godini. Turistički vaučeri dostupni su građanima Srpske i u novoj 2021.godini u ugostiteljskim objektima za smještaj u Republici Srpskoj u periodu do 30. juna 2021. godine.

Ugostitelji i turističke agencije koji su na dan stupanja na snagu ove uredbe upisani u evidenciju objekata i agencija u kojima je moguće koristiti turističke vaučere, nastavljaju sa učešćem u realizaciji šeme dodjele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smještaja u ugostiteljskim objektima korištenjem turističkih vaučera.

“Happy Travel ” iz Bijeljine je tokom ove godine najviše vaučera plasirao na nivou RS.

Podsjećamo, projekat turističkih vaučera započeo je 15. juna 2020. godine i do danas je građanima Republike Srpske izdato više od 25.000 turističkih vaučera.

Pravo na dodjelu turističkog vaučera u vrijednosti od 100,00 KM ostvaruju svi punoljetni građani Republike Srpske, a jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *