Vožnja najrizičnija u julu i avgustu /VIDEO/

Na pragu je i juli mjesec kada intenzivnije počinje sezona godišnjih odmora, a samim tim i rizik od saobraćajnih nezgoda.

Najveći broj saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom i teškim povredama događa se u julu i avgustu, upozoravaju iz Agencije za bezbjednost saobraćaja.

Uoči godišnjih odmora nadležni vozačima poručuju da ne sjedaju za volan ako su umorni, ljuti i pod stresom.Građanima skreću pažnju da prilagode brzinu uslovima na putu, i ne koriste alkohol i psihoaktivne supstance.

Jovica Mitić iz AMSS i izjavi za RTS savjetuje vozačima da nikada ne servisiraju vozila neposredno pred put, već da to urade 20 ili 30 dana prije putovanja.

Vozačima se savjetuje da, zbog tropskih vrućina, izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana, te prave češće pauze. Zadnjih sat vremena vožnje možda je najkritičniji.

Do septembra u Srpskoj će trajati republička saobraćajna kampanja “Lako je brzinu smanjiti”. Iz Auto-moto saveza poručili su da smanjenje brzine vozila za samo 10 kilometara na čas znatno utiče na smanjenje broja smrtno stradalih i teško povrijeđenih u nezgodama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *