Vlada Srpske uložila sto miliona KM u zdravstvo tokom pandemije /VIDEO/

Vlada Srpske izdvojila je  značajna sredstva za pomoć bijeljinskom zdravstvu, a danas je obavljena i  primopredaja 10  respiratora koji su donacija Vlade Republike Srpske u borbi sa pandemijom virusa korona.

Liječenje samo jednog kovid  pacijenta dnevno košta oko 2.000 maraka , a Vlada RS je tokom posljednjih šest mjeseci  u zdravstveni sistem uložila preko 100 miliona maraka , izjavio je u Bijeljini premijer Srpske Radovan Višković .

On je istakao da se zdravstvene ustanove u Srpskoj pripremaju za eventualno najgori scenario u narednom periodu i dodao da je danas epidemiološka situacija stabilna i pod kontrolom , te da zdravstveni sistem nije preopterećen. Vlada RS je obezbjedila je i  654.000 maraka za adaptaciju Kovid bolnice , dok je grad Bijeljina obezbjedio 200.000 KM.

Bijeljinska Bolnica će tokom pandemije virusa korona iskoristiti sve kadrovske resurse ali i pojačati kapacitete  stručnjacima iz Banja Luke i Beograda.

Gradska uprava u Bijeljini pomagala je u više navrata sektor zdravstva , a tako će biti i u budućnosti, kaže gradonačelnik Mićo Mićić.

Višković je danas obišao  radove  na adaptaciji nove Kovid bolnice i poliklinike a  sastao se i  sa rukovodstvom i Kriznim štabom bijeljinske Bolnice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *