„Šampioni” šampionski na prvenstvu Republike Srpske /VIDEO/

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za karatiste bijeljinskog kluba „Šampion” koji su na nedavno održanom prvenstvu Republike Srpske osvojili četiri zlatne medalje – dvije ekipne i dvije pojedinačne.

Tom prilikom, Mićić je čestitao mladim sportistima i zahvalio im što svoj grad predstavljaju u najboljem svjetlu, potvrđujući epitet Bijeljine kao grada sporta.

– „Šampioni” su jedan od pet bijeljinskih karate klubova što govori o popularnosti ovog sporta u Semberiji. Sve klubove Gradska uprava finansijski podržava, a naša osnovna ideja je da što više djece bude uključeno u njihov rad, odnosno da se što veći broj mladih bavi sportom – istakao je Mićić.

Milorad Marković, predsjednik karate kluba „Šampioni”, zahvalio je Gradonačelniku na materijalnoj podršci koju klub godinama dobija od Gradske uprave.

– Naša saradnja je godinama odlična, a sa dobrim rezultatima „Šampiona” opravdavamo povjerenje koje nam je ukazano. Bijeljina je uvijek bila jedan od vodećih centara karatea i nadam se da će, zahvaljujući predanom radu i stalnim treninzima karatista, tako i ostati. Ova generacija ima sve neophodne kvalitete da osvoji najznačajnija priznanja i od svakog pojedinačno možemo očekivati blistava odličja – zaključio je Marković.

Prijemu je prisustvovao i Lazar Marković, koji je na prvenstvu RS osvojio najviše zlatnih medalja – čak četiri, u preko 12 mečeva.

– Tokom pandemije nije bilo lako održati kondiciju i pripremati se za predstojeća takmičenja. Bili smo prinuđeni na individualne treninge, što nije bilo lako, ali ipak smo uspjeli održati formu potrebnu za uspjeh – pojasnio je Marković.

Komentari: