Vlada preuzima dug za kanalizaciju, od septembra niža cijena vode u Bijeljini /VIDEO/

Na posljednjoj sjednici gradskog parlamenta u Bijeljini usvojena je odluka o pomoći AD „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina, u iznosu od 430.000 KM. Na ovaj način će biti otplaćen dio obaveza gradskog vodovodnog preduzeća po osnovu kredita prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj, čime će biti stvoreni uslovi da se ubrzo snizi cijena vode.

Građani Bijeljine na jesen bi trebalo da plaćaju utrošak vode po nižim cijenama.  Prema riječima gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića preostali dug po osnovu kredita za izgradnju kanalizacione mreže u Bijeljini iznosi oko 8 ,5 miliona maraka od ukupnih 90 miliona koliko je ukupno  koštala izgradnja ovog projekta.

Na posljednjoj sjednici gradske skupštine u Bijeljini odbornici su usvojili izvještaj o radu bijeljinskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”. Prema riječima direktora ovog preduzeća ovo je bila teška godina za poslovanje.

Prema Perkovićevim riječima u 2019.godini povećani su prihodi.

On kaže da Vodovod održava 664  kilometra vodovodne i oko 80 kilometara kanalizacione mreže  u Bijeljini. Kaže da je zabilježeno preko 4.200 kvarova na vodovodnoj reži , te da je isporučeno preko 3,6 miliona kubnih metara vode dok je oko 1, 6 miliona prerađeno otpadnih voda. Za oko 0,67 % vode je manje isporučeno u odnosu na godinu ranije. Tokom prošle godine urađena su i   1122 kanalizaciona priključka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *