Velika akcija dobrovoljnog darivanja krvi /VIDEO/

U povodu slave grada Svetog Pantelejmona DDDK “Zdravlje” iz Bijeljine organizovalo je tradicionalnu akciju  darivanja krvi. Oni su ovu  aktivnost počeli 3.avgusta i završili danas.

Oko 120 davalaca krvi iz Društva dobrovoljnih davalaca /DDDK/ “Zdravlje” iz Bijeljine kao i njihovih gostiju iz Srpske i Srbije  darovalo je krv za potrebe transfuzijske medicine a procjenjuje se da će biti uzeto preko 100 doza krvi.

Zoran Jovanović  je višegodišnji davalac krvi. Do sada je krv darovao 25 puta.

Među dobrovoljnim davaocima u krvi sve je više mladih ali i žena. Milena Čolić do sada je 13 puta darovala krv.

Bijeljinsko Društvo dobrovoljnih davalaca krvi ima dobru saradnju i sa ostalim Udruženjima u Srpskoj i Srbiji. Tokom tradicionalne akcije darivanja krvi organizovane povodom obilježavanja gradske slave Pantelina u Bijeljini su im se pridružile i kolege iz Srbije kao i 12 društava iz cijele Republike SRpske, među njima i  iz Trebinja.

U Zavodu za transfuzijsku medicinu u Bijeljini kažu da su ovakve akcije od velikog značaja, a posebno tokom ljeta kada se potrebe za rezervama krvi povećavaju.U Bijeljini kako ističu takvih problema nema, jer je realizovano nekoliko velikih akcija  dobrovoljnog davalaštva krvi.

Pored ove akcije predhodnih dana  organizovano su krv dali Pripadnici Policijske uprave Bijeljina ,Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Korenita , Aktiv Mladih SDS Semberija tokom kojih je uzeto   između 250 i 300 doza krvi. Danas je planirano uzimanje preko 100 doza krvi.

DDDK “Zdravlje” iz Bijeljine postoji od 1992 godine i danas broji  blizu 900 članova , a u posljednje vrijeme priključuje im se i sve veći broj mladih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *