Višković: Usvojena odluka o dionici auto-puta Brčko-Bijeljina-Rača /VIDEO/

Srbija će izdvojiti oko 100 miliona evra za izgradnju dionice auto-puta  od granice Srbije do Bijeljine u dužini  od 17 kilometara, a Vlada RS je na današnjoj sjednici donijela odluku o finansiranju, izgradnji i projektovanju dionice auto-puta Brčko- Bijeljina- Rača koja će biti podijeljena u dva LOT-a.

Ukupna dionica koštaće oko 750 miliona maraka .

Iz budžeta Srpske biće sufinasiran i tržišni otkup tovnih svinja i junadi. Uzgajivači će dobiti oko 3 miliona maraka za otkup viškova koji se trenutno ne mogu plasirati.Višković je rekao da je Vlada donijela i odluku da se sa 2 miliona maraka pomogne otkup tržišnih viškova povrća u RS.

Takođe , odobreno je i dodatnih 1,6 miliona maraka za privredne subjekte koji su indirektno pretrpjeli štetu od pandemije korona virusa.

Predstavnici Garantnog fonda Republike Srpske potpisali su danas u Banjaluci ugovore o garantovanju sa četiri komercijalne banke koje učestvuju u Garantnom programu Srpske za ublažavanje posljedica pandemije virusa korona.

Riječ je o ugovorima sa Novom bankom, MF bankom, Unikredit bankom i Komercijalnom bankom, sve iz Banjaluke, a potpisanim ugovorima garantuje se plasiranje ukupno 104 miliona KM kredita.

Oko 1,7 miliona maraka biće izdvojeno za nabavku 50.000 brzih testova. Bolnici u Bijeljini odobreno oko 654.000 KM za proširenje kovid bolnice.

Vlada Republike Srpske usvojila je na današnjoj sjednici Informaciju o stručnom osposobljavanju najboljih studenata Republike Srpske. Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je time za 34 studenta generacije sa dva javna univerziteta u Srpskoj omogućeno obavljanje pripravničkkog staža od 1. septembra.

Dakle, nikog od njih ne može zamijeniti neko ko je sljedeći po uspjehu i ova informacija odnosi se isključivo na najbolje, odnosno studente generacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *