Višković u NSRS: Direkcija za investicije servis za buduće ulagače /VIDEO/

Nakon poslaničke polemike oko dnevnog reda počelo je danas zasijedanje Narodne Skupštine Srpske Akruelnim časom. Poslanici su pitali i da li Vlada ima plan da „natjera“ stanovništvo u RS da se vakciniše?

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je danas da Srpska nije prezadužena, jer ukupan dug iznosi 53,10 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Kada će prvi avioni sletiti na trebinjski aerodrom, pitali su poslanici. Resorni ministar kaže da radovi na izgradnji aerodroma počinju sljedeće godine. Nedeljko Ćorić je rekao da će biti građena brza cesta od Zvornika do Bijeljine. Poslanik Nebojša Vukanović postavio je nekoliko pitanja ministru unutrašnjih poslova, Draganu Lukaču.

Pitali su poslanici opozicije i na osnovu kojih je zakonskih propisa Vlada proglasila ponedjeljak 22. novembar neradnim danom.

Vlada Republike Srpske uputila je u Narodnu skupštinu Prijedlog zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi, po hitnom postupku, kojim se osniva republička direkcija za investicije. Direkcija za investicije biće servis za buduće ulagače.

Višković je naglasio da do kraja sedmice ima razgovor sa dva, tri ozbiljna investitora, koji žele da ulažu u Srpsku, ali i da dobiju garancije Vlade za benefite na koje mogu da računaju.

Sjednicom je danas predsjedavao potpredsjednik Parlamenta Denis Šulić. Kako je saopšteno ranije iz NSRS, Nedeljko Čubrilović je imao u ponedjeljak lakšu hiruršku intervenciju i nalazi se na postoperativnom oporavku, saopštili su iz NSRS.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.