Višković: Oznaka tajnosti za auto-put Banjaluka-Prijedor do izvođenja radova

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da koncesioni ugovor za auto-put Banjaluka-Prijedor ima klauzulu o tajnosti sve dok ne bude potpisan ugovor o izvođenju radova.

“Samu trasu i čestice kuda će trasa ići donijela je Narodna skupština Republike Srpske”, rekao je Višković, odgovarajući na poslanička pitanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Višković je rekao da postoje obaveze koje trebaju da ispune i jedna i druga strana da bi se došlo do izvođenja radova.

On je dodao da je obaveza Republike Srpske da riješi imovinsko-pravne odnose na tom dijelu puta.

Višković je istakao da je u ovom momentu ispunjeno više od 50 odsto aproprijacije, dok je, što se tiče trase, projektni zadatak, prema nalogu kineske strane, radila kompanija Institut za građevinarstvo – IG iz Banjaluke, a samu trasu i čestice kuda će trasa ići donijela je Narodna skupština Republike Srpske.

“Tako da se, apsolutno, niko pojedinačno, pa ni predsjednik Vlade nije bavio da li će trasa u nekom momentu zahvatiti nekoga ili neće”, rekao je Višković, navodeći da eksproprijacija sprovodi prema zakonu.

Govoreći o poplavama koje su pogodile krajiške opštine, Višković je naveo da je Vlada Srpske uvijek izlazila u susret i pomagala ugroženim područjima.

On je dodao da grad Prijedor nije riješio imovinsko-pravne odnose da se uđe u rješavanje rijeke Miloševice, a s ciljem sprečavanja poplava.

Višković je dodao da će Novi Grad uskoro imati dodatna sredstva za rješavanje problema poplava u samom gradu.

Govoreći o posjeti Kini, Višković je istakao da je tokom posjete predstavio potencijale Republike Srpske i razgovarao sa predstavnicima najvećih kineskih kompanija koje su izrazile spremnost da rade na prostoru Republike Srpske.

“Neke od tih kompanija su došle u Banjaluku. Idemo u realizaciju toga što je dogovoreno”, naglasio je Višković.

Kada je riječ o posjeti Italiji, Višković je naveo da su napravljeni protokoli i potpisani memorandumi.

“Očekujemo već u narednim danima dolazak italijanskog partnera u grad Laktaše i da se desi investicija u tri faze od 40 miliona evra”, rekao je Višković.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *