Višković odgovarao na pitanja poslanika, najviše iz opozicije /VIDEO/

U Banjaluci je danas održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske. Poslanici su između ostalog razmatrali  Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju – po hitnom postupku. Prethodno je održan Aktuelni čas.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da se u Vladi Srpske vode razgovori o programu izgradnje stambenih objekata za mlade bračne parove koji žive u ruralnim područjima u nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama.

Odgovarajući na poslanička pitanja na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, Višković je rekao da će ovaj program ići preko Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Predsjednik vlade danas je najavio i da bi od ovog mjeseca mogla da počne isplata mjesečnog boračkog dodatka za nezaposlene demobilisane borce  od prve do pete kategorije koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Predsjednik Vlade istakao je da je Vlada u Kompenzacionom fondu od planiranih osam miliona KM, obezbijedila i dodatnih pet miliona KM za investicije u poljoprivrednoj proizvodnji.

Odgovarajući na poslanička pitanja Višković je rekao i da je odobreno 1.440 zahtjeva za subvencije u poljoprivrednoj proizvodnji, te da nijedan zahtjev nije odbijen.

Kada je riječ o problematici uvoza i izvoza mesa, Višković je rekao da je sve u rukama Savjeta ministara.

Tokom Aktuelnog časa u NS RS, izjavio je da bi prvi avioni sa planiranog aerodroma u Trebinju trebalo da polete krajem 2021. godine. Nosilac projekta je Srbija uz pomoć Vlade RS.

Na početku 12. redovne sjednice poslanici Narodne skupštine Republike Srpske odali su počast minutom ćutanja nedavno preminulom prvom predsjedniku Parlamenta Srpske Momčilu Krajišniku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *