Bolnica Sv. Vračevi”: Dogovorena saradnja sa Medicinskim fakultetom u Foči /VIDEO/

Bolnica “Sveti vračevi” u Bijeljini i Medicinski fakultet u Foči potpisali su  danas sporazum o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji. Sporazum su potpisali dekan fočanskog Medicinskog fakulteta Dejan Bokonjić i vršilac dužnosti direktora Bolnice “Sveti vračevi” Zlatko Maksimović.

Potpisani sporazum podrazumijeva saradnju Medicinskog fakulteta iz Foče i bijeljinske Bolnice na unapređenju znanja studenata ove visokoškolske ustanove koji će u narednom periodu boraviti u Bolnici.

Ovim sporazumom Bijeljina od danas postaje partnerska bolnica i  nastavna baza Medicinskog fakulteta iz Foče , poručeno je iz bijeljinske Bolnice.

Iako Medicinski fakultet ima saradnju sa Univerzitetskom bolnicom u Foči , proširivanje saradnje sa drugim zdravstvenim ustanovama je od velikog značaja.

Kako dodaje Fakultet ima misiju da čuva mlade ljude na ovim prostorima , posebno na prostoru Istok i zbog toga je potpisivanje sporazuma važno jer predstavlja bazu na koju mogu računati u budućnosti.

Inače , veliki broj bijeljinskih ljekara studije je  završio u Foči.Direktor bijeljinske Bolnice  najavio je razgovore o saradnji i potpisivanje sporazuma i sa dekanom Medicinskom fakulteta iz Banja Luke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *